Bali Lovina Villa Padma

                  Bali Lovina Villa Padma

 

Het project Villa Padma 1

staf-juli reno-villa-padma

Het ontstaan  en verloop van het project Villa Padma.
 
Toen wij naar Bali gingen voor de eerste keer hadden we totaal geen plannen om daar te gaan bouwen.
Gewoon lekker vakantie vieren in een villa: dat was ons plan……
Maar ja, toen kwam villa management annex de helpdesk kennis maken.
 
Robbie Drexhage:  geboren en getogen in hetzelfde dorp waar ik ook ben geboren, had op dezelfde middelbare school als mijn zus gezeten en zo ontstond al gauw een zeer geanimeerd gesprek over herinneringen, wederzijdse kennissen etc. 
Robbie woonde inmiddels al een jaar of twaalf op Bali, was inmiddels getrouwd met een Balinese vrouw en hij zat, samen met zijn vrouw, ook in de projectontwikkeling en bouw van villa’s.
 
De villa waar wij zaten was qua bouwtechnische afwerking zeer matig te noemen.
En aangezien mijn man en ik allebei een technische achtergrond hebben en daar oog voor hebben kwam het gesprek dus ook al snel hier op.
Robbie heeft ons toen enkele van zijn projecten laten zien.
Wat een verschil: zeer hoogwaardige bouwmaterialen en degelijke constructies en een zeer hoge graad van afwerking. En bovendien: er waren bouwvergunningen, eigendomspapieren en notariële actes… ( Er zijn  bouwbedrijven die het daar niet zo nauw mee nemen met alle gevolgen van dien voor de argeloze eigenaar ..)  
De volgende stap was een uiterst secure voorlichting van hoe het allemaal werkt voor potentiele huis-eigenaren: juridische aspecten, vergunnigen, financiele aspecten…voor we het wisten gingen we met Robbie naar stukken grond kijken die te koop waren.
 
Kortom: binnen korte tijd was er vertrouwen ontstaan. Uiteraard hebben we e.e.a. gecheckt bij andere klanten van Robbie, waarvan er eentje  zo ongeveer bij ons om de hoek woont in Nederland ( bestaat er toeval…?).
 
Toen wij weer naar Nederland vertrokken hadden we een prachtig stuk grond gekocht midden in Central Lovina, vlak bij de terrasjes, vlak bij de zee, met een schitterend uitzicht op de rijstvelden en de bergen in de verte.