Bali Lovina Villa Padma

                  Bali Lovina Villa Padma

 

Het project Villa Padma 2

Weer thuis gekomen ben ik toen aan de slag gegaan om het ontwerp voor de villa te maken. Ik heb een technische ontwerp-opleiding gedaan en dit was een unieke   kans om een eigen huis, tuin en zwembad te ontwerpen met alle toeters en bellen er aan ( voor Balinese prijzen, wat een totaal ander verhaal is als Nederlandse prijzen….).
 
Met dank aan de moderne technologie van email en scannen zijn er heel wat versies heen en weer gegaan en na een klein jaar  lag er een goed doortimmerd plan, doorgerekend en wel, tot op de laatste cent nauwkeurig. Er lag een door beide partijen getekend bouwcontract , alle benodigde vergunningen waren afgegeven  en wij zijn   toen weer naar Bali gegaan om de eerste paal in de grond te slaan,  om de laatste details door te spreken met de architecte die het constructie- technische deel voor haar rekening had genomen en om zaken als tegeltjes, kranen, kleuren etc. uit te zoeken.
 
De maanden daarna, tijdens de bouw , werden we   op de hoogte gehouden van de voortgang door middel van foto’s. Dat werkte uitstekend en snel. Omdat de basis van alles, het totale plan, zo degelijk en gedetailleerd was, is er ook relatief weinig meerwerk ontstaan.  Wij zijn binnen ons ,van tevoren vastgestelde,  budget gebleven. ( Ik heb dat met verbouwingen hier in Nederland wel anders meegemaakt…)
 
Omdat Robbie en zijn vrouw ook het villa management en de helpdesk functie uitvoeren, heb je als eigenaar niet de zorg over het aansturen van personeel, het onderhoud van huis, tuin en zwembad. Want dat is op deze grote afstand   niet te doen. We krijgen iedere maand een gedetailleerd financieel overzicht en als er iets is dan communiceren we via de mail.
Wij hebben er voor gekozen om het huis ook  te verhuren. Op dit moment hebben we met de huidige stand van de verhuur ( onze site is afgelopen januari operationeel geworden) onze   onkosten voor 2011 er uit. 
Een hele leuke belegging waar wij zelf  ook erg veel plezier aan beleven. (Veel leuker dan aandelen…)
En we helpen de economie van het prachtige Bali: van het onderhoud van zo’n huis en de tuin, het verzorgen van de gasten, leven zo’n drie gezinnen. Toerisme is de grootste bron van inkomsten voor Bali.
 
Frederique Fontaine